CombiSport

(voor honden op het niveau E.G.)

CombiSport is een actieve en leuke hondensport. Een enthousiaste en sportieve baas is nodig, want ook u moet mee rennen om een goede tijd neer te zetten. Een goede band met uw hond is nodig. Zonder zo'n goede band lukt het niet om samen foutloos de snelheidsonderdelen en heel precies de gehoorzaamheid te doen.

CombiSport is "the best of both worlds": Een combinatie van behendigheidsonderdelen op snelheid en gehoorzaamheidsonderdelen op precisie. De samenwerking tussen baas en hond wordt op de proef gesteld.

Hond en baas dienen heel goed op elkaar te letten en moeten op elkaar ingespeeld zijn. Ze horen namelijk zij aan zij te blijven bij de verschillende onderdelen.

Er zijn vier CombiSport onderdelen:

  • Gehoorzaamheid; Gebaseerd op het GG-programma van de FHN.De hond hoort netjes te volgen, te komen op commando en te apporteren. Per klasse wordt het de combinatie moeilijker gemaakt. Het volgparcours wordt uitgebreid. Uiteindelijk wordt ook appèl op afstand verlangd.
  • Combi Jump;is een onderdeel waarbij hond én baas springen over vier hindernissen, foutloos en zo snel mogelijk! De hindernissen staan op een afstand van tien meter recht achter elkaar opgesteld.
  • Combi Speed;is een ander onderdeel waarbij snelheid belangrijk is. Neem met uw hond zo snel mogelijk acht poortjes zigzaggend over het veld. In de juiste volgorde, anders tellen de punten niet mee.
  • Stormbaan; hierbij worden aangepaste toestellen uit de behendigheidsport recht achter elkaar opgesteld. Uw hond zal de toestellen correct moeten nemen. Ook hier gaat het weer om een snelle tijd.

Bij de CombiSport draait het om "samen", uw hond hoort dicht bij u te blijven. Als uw hond u op de baan achterlaat en alvast naar de finish gaat kost dat punten. Andersom mag u uw hond niet in de steek laten. Deze cursus bestaat uit 14 lessen van ± 60 minuten

De cursus wordt afgesloten met een onderlinge wedstrijd

Wil je een keertje komen kijken, klik dan op "Locatie" en "Trainingstijden". Dan kun je zien waar en wanneer er getraind wordt. Er wordt het hele jaar door getraind op dinsdagavond. De training wordt gegeven door Willem en Carla